Κάνοντας υγιεινές διατροφικές επιλογές

Μπορεί να αποφευχθεί η αύξηση των επιπέδων του φωσφόρου του αίματος μειώνοντας την καταναλούμενη ποσότητα του φωσφόρου. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φώσφορο περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως είναι το γάλα και το τυρί, τα αποξηραμένα φασόλια και μπιζέλια, οι ξηροί καρποί και αφεψήματα όπως είναι το κακάο, η κοκα-κόλα και η μπύρα. Ένας καλός τρόπος μείωσης της καταναλούμενης ποσότητας φωσφόρου είναι η χρήση μη-γαλακτοκομικών γαλακτοποιητών και συνιστώμενα υποκατάστατα γάλακτος. Ο νεφρολόγος θα βοηθήσει τους ασθενείς να φτιάξουν ένα υγιές διαιτητικό πλάνο προκειμένου να μειωθεί ο φώσφορος.

Άσκηση

Πολλοί ασθενεέις με νεφροπάθεια έχουν ανακαλύψει πως η γυμναστική βοηθά στην αύξηση της δύναμης και της ενέργειας. Σε κάποιους ανθρώπους, η άσκηση βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών, έτσι η άσκηση μπορεί να είναι σημαντική για την διατήρηση υγιών οστών. Θα πρέπει να μιλήσετε με τον νεφρολόγο σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που να σας ταιριάζει.

Χρήση της φαρμακευτικής αγωγής όπως συνιστάται από τον νεφρολόγο.

Προκειμένου να αποφευχθεί και να θεραπευθεί η οστεοπάθεια, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνονται σωστά τα φωσφοροδεσμευτικά και η «ενεργή» μορφή της βιταμίνης D, και άλλα φάρμακα που χορηγούνται.