Δωρεά Οργάνων2023-01-08T21:04:13+02:00

Δωρεά Οργάνων

Η δωρεά οργάνων σώζει ζωές και αποκαθιστά την υγεία.

Η απόφαση του να γίνει κάποιος δωρητής οργάνων είναι πολύ προσωπική και θα πρέπει να κάνετε την επιλογή που εσείς κρίνετε καλύτερη.

Δωρεά οργάνων θανόντων2022-12-01T14:43:01+02:00

Αυτό σχετίζεται με την δωρεά οργάνων από ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Η απόφαση του να γίνει κάποιος δωρητής οργάνων είναι πολύ προσωπική και θα πρέπει να κάνετε την επιλογή που εσείς κρίνετε καλύτερη. Είναι επίσης πολύ ουσιαστικό να επικοινωνήσετε αυτή σας την επιθυμία με την οικογένειά σας αφού ο πλησιέστερος συγγενής σας θα πρέπει να ερωτηθεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας συναίνεσης σε περίπτωση θανάτου σας.

Γιατί η δωρεά οργάνων είναι τόσο σημαντική;2022-11-30T05:38:12+02:00

Η δωρεά οργάνων σώζει ζωές και αποκαθιστά την υγεία. Μια μεταμόσχευση νεφρού δεν είναι θεραπεία αλλά αντιπροσωπεύει την καλύτερη πιθανή βελτίωση της υγείας και ποιότητας ζωής για πολλούς ασθενείς που ζουν με νεφρική ανεπάρκεια. Η μοναδική θεραπεία διατήρησης στην ζωή είναι μέσω της αιμοκάθαρσης που καθαρίζει τεχνητά το αίμα.

Αντιμετωπίζοντας τα γεγονότα.2022-11-30T05:38:18+02:00

Η ανάγκη για μεταμόσχευση οργάνων είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τα μοσχεύματα που προσφέρονται. Πολλοί νεφροπαθείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού, εκ των οποίων κάποιοι απεβιώνουν περιμένοντας. Οι χρόνοι αναμονής ποικίλλουν από μερικούς μήνες μέχρι κάμποσα χρόνια, κι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Και τα δυο είδη δωρεάς μαζί (ζώσα και πτωματική μεταμόσχευση νεφρού) δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες για μεταμόσχευση νεφρών.

Οι μεταμοσχεύσεις νεφρού είναι εξαιρετικά επιτυχείς.2022-11-30T05:38:26+02:00

Η μεταμόσχευση νεφρού είναι μια πολύ επιτυχημένη και αποδεκτή θεραπεία. Τα επίπεδα επιτυχίας της μεταμόσχευσης από έναν ζωντανό δότη είναι υψηλά και βελτιώνονται κάθε χρόνο με την πρόοδο της ιατρικής έρευνας.

Τί ακριβώς είναι η μετά θάνατον δωρεά;2022-11-30T06:22:40+02:00

Ένα άτομο αποφασίζει να δωρίσει τα όργανά του όταν πεθάνει. Αυτά τα όργανα (και οι ιστοί) εξετάζονται τότε για καταλληλότητα και μεταμοσχεύονται χειρουργικά σε κάποιον που βρίσκεται στην λίστα αναμονής.

Πριν γίνει η δωρεά του οργάνου, θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά ιατρικά κριτήρια που θα προσδιορίσουν αν ο εγκέφαλος είναι νεκρός, ή αν θα πρέπει να προχωρήσουμε με την δωρεά μετά από τον καρδιακό θάνατο.

Οι θανόντες δότες καλούνται επίσης και πτωματικοί δότες.

Τί όργανα μπορούν να δωρηθούν;2022-11-30T06:23:15+02:00

Οι πνεύμονες, η καρδιά, το ήπαρ, οι νεφροί, το πάγκρεας, και το έντερο μπορεί να δωρηθούν. Οι ιστοί περιλαμβάνουν οπτικούς ιστούς, βαλβίδες καρδιάς, οστά, τένοντες, φλέβες και συνδέσμους. Πολλοί ασθενείς μπορεί να βοηθηθούν από έναν μόνο δότη.

Ένας δότης οργάνων μπορεί να ορίσει ποια όργανα και ιστούς θέλει να δωρίσει.

Αν και οποιοσδήποτε μπορεί να ορίσει την επιθυμία του να γίνει δωρητής οργάνων μετά τον θάνατό του, μόνο τα όργανα ενός πολύ μικρού ποσοστού ανθρώπων – περίπου το 3% – μπορούν ουσιαστικά να χρησιμοποιηθούν. Αυτό έχει να κάνει με τους ιατρικούς ιστούς, καθώς και την υγεία των οργάνων, και τις συνθήκες θανάτου του ατόμου.

Πώς διασώζονται τα όργανα;2022-11-30T06:23:37+02:00

Αφού ένα άτομο πεθάνει, τα όργανα αφαιρούνται χειρουργικά. Το σώμα χειρίζεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Μπορεί κάλλιστα να γίνει κηδεία με ανοιχτό φέρετρο για τους θανόντες δωρητές οργάνων.

Πώς διαμοιράζονται τα όργανα;2022-11-30T06:24:02+02:00

Τα προγράμματα μεταμόσχευσης οργάνων έχουν ένα σύστημα καταμερισμού (ή ταιριάσματος) έτσι ώστε η διανομή των οργάνων να βασίζεται σε δίκαια κριτήρια. Αυτά ίσως περιλαμβάνουν το κατάλληλο «ταίρι», τον χρόνο που έχουν ήδη περάσει σε λίστα αναμονής, και άλλους παράγοντες.

Ποιος μπορεί να δωρίσει όργανα;2022-11-30T06:24:33+02:00

Οποιοσδήποτε άνθρωπος κάθε ηλικίας μπορεί να δωρίσει όργανα και ιστούς. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η υγεία του δότη.

Πώς μπορείτε να γίνετε δωρητής οργάνων;2022-11-30T06:25:21+02:00

1. Μάθετε: ανακαλύψτε όσο το δυνατόν περισσότερα σχετικά με την δωρεά οργάνων. Σκεφτείτε αν θέλετε να δωρήσετε όλα σας τα όργανα ή μόνο κάποια συγκεκριμένα.
2. Αποφασίστε: Μόνο εσείς μπορείτε να λάβετε την «σωστή» απόφαση. Θα πρέπει να είναι μια απόφαση που τόσο εσείς όσο και η οικογένειά σας θα συμφωνείτε. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή.
3. Δράστε: Αν αποφασίσετε πως θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων (και ιστών) μετά θάνατον, επικοινωνήστε με τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Οδηγός για οικογενειακή συζήτηση.2022-11-30T06:26:59+02:00

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν πολύ χρήσιμη μια ήρεμη οικογενειακή συζήτηση προκειμένου να συζητήσουν τα συναισθήματα και τις απορίες σχετικά με την μετά θάνατον δωρεά οργάνων. Μπορεί να είναι ένα δύσκολο θέμα για συζήτηση επειδή μας κάνει να σκεφτόμαστε τον θάνατό μας, και τον θάνατο των ανθρώπων που αγαπάμε.

Παρακάτω είναι κάποιες βασικές αρχές που ίσως σας βοηθήσουν να οργανώσετε αυτή τη συνάντηση.

· Ζητήστε από τα μέλη της οικογένειάς σας να διαβάσουν αυτό το φυλλάδιο και καταγράψτε τις ερωτήσεις που έχουν ώστε να τις φέρετε μαζί σας στην συνάντηση
· Βρείτε ένα μέρος και τον χρόνο που σας βολεύει για να γίνει η συζήτηση. Κλείστε την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα τηλέφωνα και βεβαιωθείτε πως έχετε όση ησυχία χρειάζεστε
· Βεβαιωθείτε πως όλοι έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις απορίες τους
· Ας διαρκέσει τόσο όσο είναι απαραίτητο ώστε όλοι να μπορέσουν να συμμετάσχουν ελεύθερα.

Παρακάτω είναι κάποιες ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την συζήτηση.

· Γιατί πιστεύετε πως το να δωρήσει κάποιος τα όργανά του είναι καλό;
· Θέλετε να δωρήσετε όλα σας τα όργανα; Γιατί ή γιατί όχι; Θα θέλατε να χρησιμοποιηθεί το σώμα σας σε ιατρική έρευνα;
· Ποιες ανησυχίες, αν υπάρχουν, έχετε σχετικά με την δωρεά οργάνων;
· Υπάρχουν άλλα θέματα σχετικά με τον θάνατό σας που θα θέλατε να συζητήσετε;
· Καταλαβαίνετε όλοι ξεκάθαρα τις προσωπικές επιθυμίες του άλλου, συμπεριλαμβανομένων και των δικών σας;

Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και τις οδηγίες σας προς την οικογένειά σας.

ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Μονάδα Αιμοκάθαρσης

Καλέστε μας για ραντεβού

Τεχνολογία

Μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που εγγυώνται απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς.

Ποιότητα

Ποικιλία φίλτρων αιμοκάθαρσης, υψηλών  προδιαγραφών ευρωπαϊκής προέλευσης High και Low  Flux και ειδικά αντιαλλεργικά φίλτρα.

Ασφάλεια

Μηνιαίος έλεγχος όλων των εργαστηριακών παραμέτρων.

Παροχές

Ευρύχωρος χώρος αιμοκάθαρσης

Ασθενοφόρο και βανάκι για δωρεάν μεταφορά ασθενών

Συνεργασία με Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων

Υποδομές με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές

Το προσωπικό μας

Εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία

2023-03-13T13:41:18+02:00

Dr. Γκουίας Κωνσταντίνος

Καρδιολόγος
9 χρόνια εμπειρίας στην αιμοκάθαρση
Διενέργεια υπερήχων καρδιάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αιμοκάθαρσης

2023-03-13T13:41:18+02:00

Dr. Γκουίας Κωνσταντίνος

Καρδιολόγος
9 χρόνια εμπειρίας στην αιμοκάθαρση
Διενέργεια υπερήχων καρδιάς κατά τη διάρκεια της συνεδρίας αιμοκάθαρσης

Είμαστε εδώ για εσάς

Καλέστε μας ή συμπληρώστε τη φόρμα και θα σας καλέσουμε εμείς το συντομότερο δυνατό

Το προσωπικό της κλινικής μας είναι στην διάθεση των φιλοξενούμενων νεφροπαθών για κάθε ερώτηση που αφορά στην θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας με αιμοκάθαρση αλλά και σε ό,τι αφορά την ευρύτερη διαμονή τους στην περιοχή μας.

ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Μονάδα Αιμοκάθαρσης

Με την υποβολή των στοιχείων μου, συμφωνώ να επικοινωνήσετε μαζί μου