Κούραση

Η κούραση αποτελεί κύριο λόγο. Όλες οι χρόνιες ασθένειες είναι κουραστικές, και η χρόνια νεφροπάθεια, η οποία συχνά συνοδεύεται από αναιμία και μια απαιτητική θεραπεία, που προκαλούν περαιτέρω κούραση.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη αποτελεί άλλο ένα κοινό θέμα. Πολλοί άνθρωποι ανεξαρτήτως ασθένειας, περνούν περιόδους κατάθλιψης, και ένα από τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η απώλεια ενδιαφέροντος για σεξουαλική επαφή.

Φαρμακευτική αγωγή

Η λήψη φαρμάκων μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα ή την επιθυμία κάποιου για επαφή. Αφού μπορεί να υπάρχουν άλλα φάρμακα που είναι εξίσου αποτελεσματικά χωρίς τις επιπτώσεις της απώλειας της σεξουαλικής λειτουργίας ή επιθυμίας, καλό θα ήταν να μιλήσει κανείς με τον γιατρό για την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει.

Συναισθήματα για την εικόνα του σώματος

Το να φέρει κάποιος περιτοναϊκό καθετήρα, fistula ή μόσχευμα, ίσως προκαλεί την αποφυγή της σωματικής επαφής εξαιτίας του φόβου ότι νοιώθει λιγότερο ποθητός ή επειδή ανησυχεί για τις σκέψεις των άλλων όταν τον κοιτούν.

Ασθένειες

Κάποιες ασθένειες, όπως είναι η αγγειοπάθεια και ο σακχαρώδης διαβήτης, μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αιματική ροή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, σε μειωμένη επιθυμία για σεξ, σε κολπική ξηρότητα και σεξουαλική ανικανότητα.