Αγγειακή προσπέλαση για αιμοκάθαρση – Τι είναι;

Τι πρέπει να γνωριζω;

Υπάρχουν τρείς  τύποι αγγειακής πρόσβασης κατάλληλοι για αιμοκάθαρση:

Η φίστουλα (fistula), την οποία ο αγγειοχειρουργός σας δημιουργεί συνδέοντας μια αρτηρία με μια φλέβα.

Το μόσχευμα, το οποίο είναι ένας συνθετικός σωλήνας, που αποτελείται από ειδικό  υλικό και ο αγγειοχειρουργό σας το τοποθετεί κάτω από το δέρμα για να συνδέσει μια αρτηρία με μια φλέβα όταν δεν είναι εφικτή η δημιουργία της φίστουλα.

Καθετήρας αιμοκάθαρσης : όταν η έναρξη αιμοκάθαρσης είναι αναγκαία ΑΜΕΣΑ πρέπει να τοποθετηθεί ένας καθετήρας ή στην βάση του λαιμού.

«Mόνιμος» καθετήρας αιμοκάθαρσης: καθετήρας αιμοκάθαρσης, με υποδόρια σήραγγα για μακροχρόνια χρήση.

Και στα δύο πρώτα (φίστουλα και μόσχευμα), η σύνδεση μεταξύ αρτηρίας και φλέβας οδηγεί σε αύξηση της ροής του αίματος μέσα από τη φλέβα. Έτσι η φλέβα σας μεγαλώνει  και ενισχύει τα τοιχώματά της. Αυτό επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα αίματος να περάσει μέσα από τη φλέβα και επιτρέπει την πραγματοποίηση μιας αποτελεσματικής αιμοκάθαρσης. Τις προσεχείς εβδομάδες μετά την επέμβαση, η φίστουλα αρχίζει να ωριμάζει. 

Ενδαγγειακή δημιουργία αρτηρία-φλεβικής πρόσβασης αιμοκάθαρσης, χωρίς χειρουργική επέμβαση, με απόλυτα διαδερμική τεχνική.

Στη συνέχεια, η δημιουργία της αναστόμωσης πραγματοποιείται με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, χωρίς νυστέρι, χωρίς ράμματα και χωρίς ουλές.

Translate »