Η πανοπλία της φυσικής ανοσίας αποδεικνύεται διάτρητη, οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι κανείς δεν είναι άτρωτος.

Ο κορωνοϊος μπορεί πάντα να χτυπήσει δύο φορές, προκαλώντας πονοκέφαλοι στους επιστήμονες.

Και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που σκέφτονται όσοι έχουν περάσει ήδη κορωνοϊό και νιώθουν άτρωτοι, και αυτό γιατί η νόσηση κάθε φορά έχει να κάνει και με το σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός μας.

Το θέμα της επανανόσησης που μπορεί να έχει και τραγικά αποτελέσματα απασχόλησε και το BBC.  Ένας άνδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κολλήσει δύο φορές Covid, με τη δεύτερη μόλυνση να γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη από την πρώτη, αναφέρουν οι γιατροί.

Θύμα της επιθετικότερης δεύτερης νόσησης και γιατρός στην Βραζιλία. Τη δεύτερη φορά που η Λουσιάνα Ριμπέiρο, χειρούργος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αρρώστησε, ήταν πολύ χειρότερα.

Μολύνθηκε για πρώτη φορά από έναν συνάδελφό της τον Μάρτιο. Τρεις μήνες αργότερα είχε πάλι συμπτώματα αλλά δεν έκανε αμέσως τεστ γιατί νόμιζε ότι είχε ανοσία. Όταν κουραζόταν όλο και περισσότερο, ζήτησε μια ψηφιακή τομογραφία. «Έδειξε ότι το μισό των πνευμόνων μου είχαν επηρεαστεί» σημείωσε η ίδια.

Οι γιατροί θα πουν με μία φωνή πως πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός ως μόνη αποτελεσματική άμυνα ειδικά λόγω της επιθετικότερης Δέλτα.

 

Πηγή: MEGAtv

Categories: ΑΡΘΡΑ

Translate »