Εδώ και 20 χρόνια η «Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Κυανούς Σταυρός Πατρών» βάζει την δική της σφραγίδα στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής μας.

Η μονάδα πρόσφατα ανακαινίστηκε πλήρως και μάλιστα έγινε επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

«Η Μονάδα διαθέτει 25 από τα πιο προηγμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, τελευταίας τεχνολογίας (Ιαπωνικής και Αμερικανικής προέλευσης), πολύ υψηλών προδιαγραφών και έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 150 ασθενών. Tα φίλτρα αιμοκάθαρσης που χρησιμοποιούμε είναι ευρωπαϊκής προέλευσης και συνδυάζουν την καλύτερη δυνατή βιοσυμβατότητα με την υψηλότερη απόδοση κάθαρσης καθώς και μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού» εξηγούν στην «Γ» οι υπεύθυνοι της Μονάδας οι νεφρολόγοι Κωνσταντίνα Τρίγκα και Περικλής Δουσδαμπάνης.

Σημειώνουν πως «η Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Κυανούς Σταυρός Πατρών Α.Ε.», είναι αυτόνομη και δεν έχει κάποιο παράρτημα! Βρίσκεται στην Άνω Πόλη επί της Γερμανού 115 σε απόσταση αναπνοής από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Στον «Κυανό Σταυρό» υπάρχει καθημερινή κάλυψη από έμπειρο καρδιολόγο με δυνατότητα παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας των ασθενών μας κατά την διάρκεια της αιμοκάθαρσης με υπέρηχο καρδιάς σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αιμοκάθαρσης του Καναδά».

Με πιστοποίηση ΙSO

Οι υπηρεσίες του «Κυανού Σταυρού» έχουν την πιστοποίηση του Διεθνές Πρότυπου Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας των μονάδων Υγείας ISO και έχουμε ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλους τους υγειονομικούς ελέγχους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτεί η πανδημία.
Παράλληλα, επισημαίνουν πως «ο «Κυανούς Σταυρός» διαθέτει επιπλέον αποκλειστικές ξεχωριστές αίθουσες αιμοκάθαρσης για ασθενείς που θέλουν να διατηρήσουν την ιδιωτικότητά τους. Επίσης, υπάρχει ευχάριστη και άνετη αίθουσα αναμονής με γρήγορο internet και δορυφορική τηλεόραση, όπου οι συνοδοί των ασθενών μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το αναψυκτικό τους ενώ διαθέτει δωρεάν και δύο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Ακόμα, διαθέτουμε ασθενοφόρο για τους ασθενείς μας, wifi και προσωπική τηλεόραση, καθώς και ελαφρύ γεύμα με καφέ, ρόφημα ή αναψυκτικό χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Ορισμένα ακόμα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μονάδας είναι τα εξής: «Ο Κυανούς Σταυρός είναι η μεγαλύτερη μονάδα σε εμπειρία, ασφάλεια, ιατρικές παροχές, εξοπλισμό αιμοκάθαρσης, επιβίωση ασθενών και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στην πόλη μας, γεγονός που αποδεικνύεται και από την επιστροφή των παλαιότερων στελεχών της μονάδας καθώς και από την προτίμηση των νεφροπαθών. Είναι η πρώτη μονάδα που υιοθέτησε ασκήσεις κινησιοθεραπείας των ασθενών κατά την συνεδρία της αιμοκάθαρσης. Επίσης, είναι η ιδιωτική μονάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών που μεταμοσχεύθηκαν στην Δυτική Ελλάδα.

Από μελέτη – καταγραφής της μακρόχρονης εμπειρίας του Κυανού Σταυρού που παρουσιάσαμε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νεφρολογίας στο Άμστερνταμ η επιβίωση ενός πολύ μεγάλου ποσοστού ηλικιωμένων ασθενών που αιμοκαθαίρονται στην μονάδα μας μπορεί να ξεπεράσει τον μέσο όρο επιβίωσης των ασθενών που είναι σε αιμοκάθαρση, γεγονός που επιβεβαιώνει την υψηλή παροχή υπηρεσιών υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και 20 χρόνια ο Κυανούς Σταυρός παραμένει η πρώτη επιλογή του νεφροπαθούς στην πόλη μας», καταλήγουν.

Πηγή: GnomiP

Categories: ΑΡΘΡΑ

Translate »