Ο “ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε”, είναι μια Νεφρολογική Μονάδα που άρχισε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2002, ενώ αποτελεί συνέχεια προγενέστερης μονάδας αιμοκάθαρσης, της πρώτης ιδιωτικής μονάδας που ιδρύθηκε στην περιφέρεια, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το 1975. Διαθέτει 25 μηχανήματα αιμοκάθαρσης, ενώ έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 140-150 ασθενών.


Η ιατρική φροντίδα παρέχεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει πολυετή εμπειρία. Ιατρικό προσωπικό εποπτεύει τους ασθενείς καθόλη τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης και είναι στην διάθεση των ασθενών όλο το 24 ωρο.
Στο ιατρικό προσωπικό συγκαταλέγονται νεφρολόγοι με πολυετή εμπειρία, έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον και εξειδίκευση σε διεθνή αναγνωρισμένα νεφρολογικά κέντρα, καθώς και εξειδικευμένος καρδιολόγος, ο οποίος καθημερινά συμμετέχει στη φροντίδα και σωστή περίθαλψη των ασθενών.

Screenshot 1


Στόχος μας η βέλτιστη ιατρο-νοσηλευτική παρακολούθηση των ασθενών μας σε άρτιες συνθήκες υγιεινής και περιβάλλοντος.


Υπογραμμίζεται ότι οι συνεδρίες αιμοκάθαρσης στην μονάδα μας ειναι ΔΩΡΕΑΝ, αφου καλύπτονται όλα τα έξοδα συνεδριών αιμοκάθαρσης και μετακίνησης από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε περίπτωση που χρειαστεί δε μεταφορά με το ασθενοφόρο μας, οι ασθενείς μας ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.


Η Μονάδα είναι συνδεδεμένη με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες σε νεφροπαθείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους στην περιοχή μας. Οι επισκέπτες μας θα αισθανθούν ασφάλεια και μπορούν να μας εμπιστευθούν ό,τι αφορά στην περίθαλψη τους.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αλλοδαπών, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ομιλεί τη Γερμανική, Αγγλική και Ιταλική γλώσσα. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης στα Ρωσικά.

Οι υποδομές της ΜΧΑ που πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και εξυπηρετούν κάθε απαίτηση είναι οι εξής:

Μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας που εγγυώνται απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενέις. Εκτός από την κλασική αιμοκάθαρση, διενεργείται και αιμοδιήθηση με σάκους και on line αιμοδιαδιήθηση.
- Ποικιλία φίλτρων αιμοκάθαρσης, υψηλών προδιαγραφών High και Low Flux-για την κάλυψη όλων των αναγκών των ασθενών-, αποστειρωμένα με γ-ακτινοβολία ή ατμό.

-Σύγχρονο σύστημα επεξεργασίας νερού με μηχανήματα αντίστροφης ώσμωσης, με πρόβλεψη επάρκειας νερού σε περίπτωση διακοπής νερού (ΕΥΔΑΠ) και γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος για περίπτωση διακοπής ρεύματος.
- Μηνιαίος έλεγχος όλων των αναγκαίων εργαστηριακών παραμέτρων.
- Ευρύχωρος και ευχάριστος χώρος αιμοκάθαρσης με ηλεκτροκίνητες πολυθρόνες και κρεβάτια αιμοκάθαρσης με ρύθμιση από χειριστήρια. Ατομική εγκατάσταση οξυγόνου για κάθε ασθενή. Τηλεόραση με ειδικά ακουστικά ανά ασθενή. Χώροι άνετοι και ευχάριστοι με κλιματισμό και διασύνδεση internet.
- Ειδικός χώρος στάθμευσης- Parking.
- Προσφέρεται ελαφρύ γεύμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.
- Διαθέτει ασθενοφόρο για τη μεταφορά επειγόντων περιστατικών.
- Δέχεται συμβάσεις με όλους τους ασφαλιστικούς φορείς της Ελλάδας και τους διεθνείς.
Υπάρχει η δυνατότητα κλινικής και εργαστηριακής διάγνωσης ασθενών με νεφρολογική νόσο, που δεν υποβάλλονται σε μέθοδο υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας.


Στον Κυανού Σταυρό λειτουργεί πλήρες Νεφρολογικό τμήμα. Διαθέτει κλίνες ημερήσιας νοσηλείας και παρέχει εξατομικευμένη διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των οξέων και χρόνιων νεφρολογικών προβλημάτων. Γίνεται διάγνωση και θεραπεία σπειραματονεφριτίδων, εφαρμόζεται συντηρητική αντιμετώπιση για την καθυστέρηση της εξέλιξης της νεφρικής νόσου σε περιπτώσεις χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και αντιμετωπίζονται περιπτώσεις οξείας νεφρικής ανεπάρκειας. Γίνεται σύγχρονη μεταβολική εκτίμηση και εφαρμόζεται αγωγή για την πρόληψη της νεφρολιθίασης, εκτίμηση νεφρικής λειτουργίας και θεραπεία της υπέρτασης.

Το Νεφρολογικό τμήμα προετοιμάζει συστηματικά τον ασθενή που έχει ανάγκη ένταξης σε εξωνεφρική κάθαρση με τη δημιουργία αγγειακής προσπέλασης και τέλος εξασφαλίζει την έγκαιρη και ομαλή ένταξή του στη μέθοδο επιλογής του.

Η Πάτρα βρίσκεται σε κομβικό σημείο στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο 200 χιλ.από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Αθήνα) και 35 χιλ.από το αεροδρόμιο του Αράξου. Η επικοινωνία με όλα σχεδόν τα λιμάνια της Ιταλίας (Ανγκονα, Πριντεζι,Μπάρι) κτλ. με πολυτελή πλοία είναι πυκνή.
Σε απόσταση περίπου 100χιλ.βρίσκονται γνωστές αρχαιες πόλεις όπως Ολύμπια, Δελφοί, Αρχαία Κόρινθος, Μυκήνες και Επίδαυρος. Από την Πάτρα μπορεί κανείς να εξορμήσει σε όμορφες παραλίες με μεγάλες ξενοδοχίακές εγκαταστάσεις όπως Καλογριά, Κυλλήνη κτλ. καθώς και στα νησιά της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας.
Το προσωπικό της κλινικής μας είναι στην διάθεση των φιλοξενούμενων νεφροπαθών για κάθε ερώτηση που αφόρα στην θεραπεία υποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας με αιμοκάθαρση αλλά και σε ό,τι αφορά την ευρύτερη διαμονή τους στην περιοχή μας.
Παράλληλα αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για σφαιρική προαγωγή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στο περιβάλλον μίας πόλης, κρίνουμε ότι είναι η πλέον αρμόδια ώστε να παρέχει υπηρεσίες στους Νεφροπαθείς απ’ όλη την Ελλάδα σε περίπτωση που διαμένουν στην περιοχή για μικρό χρονικό διάστημα ή σε περίοδο διακοπών.

Κυανούς Σταυρός Πατρών © 2021 Powered by Dynacomp S.A

Search